Demolarea construcțiilor (SI)

Demolarea construcțiilor

(Studiu individual)


Remodelarea urbană este un proces permanent în viața unui oraș. Mărturie a avantajelor ce rezultă din acest proces stă arhitectura modernă a multor metropole ale lumii. Acestea au cunoscut atât o eficientizare, cât și o dezvoltare modernă prin eliminarea structurilor avariate, inutile sau învechite.

În RM și mai ales în orașele mari, există un potențial în acest domeniu ce a început să fie utilizat. Pâna de curând demolările masive s-au făcut în zonele industriale, în afara orașelor mari. În ultimii ani accentul se pune tot mai mult pe demolarea clădirilor industriale din interiorul orașelor, în scopul refolosirii terenurilor, pentru noi construcții.

Clădirile care și-au depășit vârsta de utilitate sunt atât clădiri destinate activităților economice cât și clădiri pentru locuințe. Unul din unghiurile din care pot fi privite aceste construcții este cel al pericolului social. Dacă cele destinate activităților economice nu reprezintă un pericol foarte mare deoarece în viitorul apropiat vor dispărea, pentru cele din a doua categorie demolarea nu este încă o opțiune și ele reprezintă un pericol pentru societatea civilă.

Dezvoltarea economică, materialele și tipurile constructive ale construcțiilor au impus de-a lungul timpului și metoda de demolare.



Înaintea începerii oricaror lucrări de demolare se va face de către Contractor un releveu detaliat și o examinare a structurii.
Vor fi luate în considerare toate relațiile și legăturile cu proprietățile adiacente sau structuri vecine care pot fi afectate de lucrările de demolare. Contractorul va verifica stabilitatea generală a structurii de demolat și se va informa asupra posibilelor elemente instabile. Se vor identifica elementele de legatură și se vor proteja în vederea asigurării unui nivel de siguranță pentru succesiunea etapelor de demolare și de a asigura stabilitatea părților structurale nedemolate încă. Pe tot parcursul lucrărilor de demolare se vor folosi metode, materiale și echipamente/utilaje astfel încât sa fie protejate viețile omenești și valorile materiale.

Deseori se fac greșeli în demolarea construcției.
Vizionați filmulețul pentru a vedea câteva greșeli de demolarea.

Pentru a realiza Tema pentru acasă și alte sarcini faceți clic pe grupa dvs.

Pentru a merge la classroom faceți clic pe gupa dvs:

Demolările controlate, făcute corect, oferă un adevărat spectacol.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tema 14. Protecţia anti-corozivă.

Tema 15. Lichidarea urmărilor cutremurelor.